Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ" ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 Η Πεντάμορφη και το Τέρας στο Θέατρο Αθήναιον

 

Το «Θέατρο του Βορρά», πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς του φίλους,  επιλέγει φέτος σαν μαγικό σκηνικό του την ίδια τη ζωή, ανεβάζοντας μία από τι πιο όμορφες  ιστορίες αγάπης, την Πεντάμορφη και το τέρας, στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη, κάθε Κυριακή στις 12.00.


Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαρχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πριν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη, θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής,  ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο , όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.


Κάπως έτσι ξεκινάει  μια ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει  στην αγάπη. Μια αγάπη, που καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να βρει την πραγματική ομορφιά σε αυτό που κρύβει το τέρας μέσα του.

 

Ο παραμυθένιος κόσμος της Πεντάμορφης  ζωντανεύει σε μία μαγική παράσταση , πλημμυρισμένη από μουσική και χορό, κοστούμια και φωτισμούς που μας οδηγούν στο όνειρο. Με μια φρέσκια διασκευή, ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά,  βασισμένη στο γνωστό παραμύθι της  Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont, η Πεντάμορφη και το Τέρας υπόσχεται στιγμές γέλιου, τρυφερότητας και συγκίνησης.


Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αρκεί να πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του κάτι όμορφο...αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει!


Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Επιμέλεια Σκηνικού: Anna Wasiac
Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ν. Ασληχανίδου, Κ. Αρνόκουρος, Β. Δαλλές, Ι. Κοντέλλης, Ε. Σισμανίδου

Πληροφορίες
Θέατρο Αθήναιον, Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη


Ημερομηνία: Κάθε Κυριακή στις 12.00


Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ - Πολυτέκνων, ανέργων, φοιτητικό 8 ευρώ
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία


Πληροφορίες: 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.  

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO