Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

O "MIKΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΙΛΙΣΙΑ"

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

O MIKΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

 

Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ-παιδική σκηνή 
από Κυριακή  26 Οκτωβρίου

Οι  μαγικές σβούρες, ο αγαπημένος θίασος των παιδιών , επέλεξε για τη θεατρική  χρονιά 2014 -2015 να παρουσιάσει  ένα από τα πιο γνωστά βιβλία σε όλο τον κόσμο. Τη μοναδική νουβέλα - παραμύθι  « Ο Μικρός Πρίγκιπας  » που θα παρουσιαστεί  σε σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή κειμένου  του Δημήτρη Αδάμη, βασισμένο στην αριστουργηματική νουβέλα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ. 

Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί ,τον Μικρό Πρίγκιπα. Μόλις ο Μικρός Πρίγκιπας τον αντικρίζει, του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.
Ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη, αυτός ,τα τρία του ηφαίστεια και ένα  τριαντάφυλλο. Ένιωθε μόνος του και ήθελε έναν φίλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του… Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε  στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος …
Πέρασε μέσα από βουνά, ερήμους και μέσα από έναν κήπο, ο οποίος ήταν γεμάτος με τριαντάφυλλα. Ήταν έκπληξη γι΄ αυτόν, γιατί νόμιζε πως το λουλούδι του ήταν μοναδικό στο γαλαξία… Έπειτα γνώρισε μια αλεπού. Γίνανε φίλοι. Τον σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει, δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς ! Η παράσταση ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του. Αποχαιρετά με το δικό του τρόπο τον πιλότο  και τα παιδιά .

Πρόκειται για το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων .Ένα μοναδικό ταξίδι στην αθωότητα ,μια γεμάτη φαντασία  ιστορία . Ένα έργο γεμάτο  περιπέτεια,  μυστήριο και  χαρούμενη διάθεση. Είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην αγάπη και τη φιλία. Ένα έργο γεμάτο σύμβολα κι ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

Οι φίλοι είναι μοναδικοί στον κόσμο όπως μοναδικό είναι και οτιδήποτε με το οποίο δημιουργούμε δεσμούς. Μοναδικά πράγματα στον κόσμο είναι αυτά που έχουν για μας σημασία. Ακόμα και ανάμεσα σε άλλα όμοια, εμείς μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε χρησιμοποιώντας την καρδιά μας. Αυτά ξεχωρίζουμε γιατί με αυτά έχουμε δεσμούς.

Η παράσταση με σύγχρονα αλλά και παραμυθένια στοιχεία θα μαγνητίσει τα βλέμματα των παιδιών και θα μεταφέρει ατόφια τα μηνύματα του έργου.
Με τους επτά εξαιρετικούς ηθοποιούς ,τους έξυπνους γεμάτους χιούμορ διαλόγους, τα μοναδικά σκηνικά και κοστούμια αλλά και όπως πάντα τις αξέχαστες μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης, θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά χαρίζοντάς τους μια δυνατή εμπειρία .

 
Συντελεστές:   

Κείμενο –Σκηνοθεσία  : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά-Κοστούμια       : Γεωργία Μπούρδα
Χορογραφίες                 : Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διδασκαλία τραγουδιών : Ελένη Καρακάση
Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης
Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί                     : Γιώργος Ανεστόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη    : Κωνσταντίνος Παππάς
Παραγωγή                   :  μαγικές σβούρες

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δημήτρης Αγοράς
Αλέξης Βιδαλάκης
Γιώργος Γιόκοτος
Δημήτρης Καπετανάκος
Θώμη Κοσκώση
Δανάη Σδούγκου
Μαριλίζα Χρονέα

« Ο Μικρός Πρίγκιπας  » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .


Παραστάσεις : Κυριακή στις 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.
                        Καθημερινά οργανωμένες για τα σχολεία

Γενική είσοδος : 10 ευρώ, ομαδικά και άνεργοι  6 ευρώ

Διάρκεια :90΄ (με ένα διάλλειμα 15 λεπτών)

Κρατήσεις-Πληροφορίες  στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988  

 www.magikessvoures.gr   

fb : magikes svoures / Ο Μικρός Πρίγκιπας



Χ.Κ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO