Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΚΡΩΖΟΥΝ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΤΗΣ Χ. Φ

Written by OnlyTheater. Category: ΓΚΡΙΝΙΑ

Φαντάζεσαι να ξεκινάς απ' το σπίτι σου με ό,τι καλό υπάρχει σε συναίσθημα και όταν φτάνεις

 

Φαντάζεσαι να ξεκινάς απ' το σπίτι σου με ό,τι καλό υπάρχει σε συναίσθημα και όταν φτάνεις "στον τόπο δουλειάς" να σε αναγκάζουν να νιώσεις κάτι άλλο. Με τη βία. Παντού συμβαίνει αυτό, όχι μόνο στους "παράδεισους των καλλιτεχνικών δράσεων".

Ας πούμε ο Π. Ξυπνάει, χαμογελάει, πίνει τον καφέ του, κάθεται δέκα λεπτά στο μπαλκόνι κοιτώντας το απέναντι σχολικό προαύλιο που είναι γεμάτο από πιτσιρίκια, παίρνει μιαν ανάσα, ψάχνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου για 2, 5 λεπτά και μετά φεύγει για την πρόβα. Η κίνηση στους δρόμους, η θέση πάρκινγκ που δε θα βρει ποτέ, το πορτοφόλι που ξέχασε σπίτι, το κείμενο που ξέχασε στην άλλη τσάντα και ό,τι άλλο δυσμενές προκύπτει στη διαδρομή δεν είναι αρκετό για να μανουριάσει ο Π. Τίποτα δεν του ταράζει τη γαλήνη. Και γιατί άλλωστε;

Αλλά με το που παρκάρει -διπλοσειρά- το αμαξάκι του και πατάει το πόδι του στο θέατρο, όλα, μα όλα είναι πιθανά.

Δεν της βγαίνει η τάδε σκηνή της Κ. φταίει ο Π και δύο ακόμη. Φωνές, φωνές, ίσως υστερίες. Πάμε πάλι.
Αυτοί που "φταίνε" -απαγορεύεται- να μιλήσουν. Πάμε από την αρχή.
Η ανάσα ξανακόβεται. Αρχίζουν οι παρατηρήσεις: 1, 2, , 3, 4, 5..Τίποτε δεν αρέσει οπότε επειδή φταις για όλη αυτή τη δυσαρέσκεια θα υποστείς γκρίνια καλπάζουσας μορφής. Κάτσε να τ' ακούσεις.
Έρχεται η ώρα της ρημαδοπράξης. Όχι έτσι, κάν' το έτσι, μα τι κάνεις, μα..μα..μα. Πριν προλάβουν καν να δράσουν και να αντιδράσουν.

Καημένε Π.

Είναι κάτι άνθρωποι που είναι προορισμένοι για να δείχνουν δόντια και να εκπέμπουν τις ενέργειες των αρνητικών προσήμων. Καμία άλλη στιγμή της ημέρας δεν τους δίνει η ζωή βήμα για λίγη άρθρωση λόγου.
Κρώζουν, άρα υπάρχουν. Μην τους δίνεις σημασία.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO