Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ "LA STRADA" ΒΙΩΣΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΡΟΜΟΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΩΝ Μ.Μ.Ε.

"La strada" στο Βικτώρια

 

Η ανάμνηση της παιδικής κινηματογραφικής εμπειρίας της «La Strada» του Φελίνι όσο και η μούσα του Κάτια Γέρου, ιδανική στο μυαλό του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη ως το «αερικό» που είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας Τζελσομίνα, οδήγησαν σε μια ευτυχή συνεργασία. Η παράσταση «Λα Στράντα» που παρουσιάζεται στο θέατρο «Βικτώρια» έγινε πραγματικότητα κάτω από περίεργες συνθήκες καθώς στην πορεία των προβών, ο θίασος βίωσε «τι θα πει δρόμος»... Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Είναι καιρός τώρα που ο Βασίλης Νικολαΐδης αποφάσισε να ανεβάσει ένα έργο βασισμένο στη «Λα Στράντα». «Αγαπώ πολύ τον Φελίνι, βρήκα όμως και τους ηθοποιούς που ταίριαζαν» λέει. Πέρασε ένας χρόνος δουλειάς όταν ξαφνικά δίχως εξήγηση ηθοποιοί και σκηνοθέτης βρέθηκαν κυριολεκτικά «στον δρόμο» μέχρι που ο Δημήτρης Κομνηνός, διευθυντής του «Βικτώρια», ανέλαβε να φιλοξενήσει τη «Λα Στράντα».

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ο φόβος του δρόμου τελικά είναι εν δυνάμει μια πραγματικότητα για τον καθένα. Με τον ίδιο τρόπο ο καθένας μπορεί να βρει κάτι δικό του στην παράστασή μας» τονίζει ο Βασίλης Νικολαΐδης.

Πολλές μικρές σκηνές, αλλαγή χώρων, σκηνές πλήθους, πανηγυριού και τσίρκου, τρίκυκλα και αυτοκίνητα, όλα αυτά έπρεπε να γίνουν θέατρο. Ο θίασος του Νικολαΐδη επέλεξε «την οδό της πλήρους αφαίρεσης, των σκηνικών υπαινιγμών και των γυμνών τοίχων». Νούμερα ακροβατών-πεχλιβάνηδων, τσιρκολάνων, σκηνές γάμου, εμφανίζονται ως διά μαγείας στη σκηνή και με τον ίδιο τρόπο εξαφανίζονται για να μας δείξουν και να τονίσουν την ερημιά και τη σκληρότητα του έρημου δρόμου. Τους τρεις πρωταγωνιστές (Κάτια Γέρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκος Νίκας) πλαισιώνει μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, ακροβατών και μουσικών.

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου, τηλ. 210 8233125.

 

(Σάντρα Βούλγαρη
Πηγή: Καθημερινή)

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO