Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 15/11/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

«Ο έρωτας, όνομα ουσιαστικόν, πολύ ουσιαστικόν,ενικού αριθμού,  γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού, γένους ανυπεράσπιστου. Πληθυντικός αριθμός οι ανυπεράσπιστοι έρωτες».

 

03.20 «Ο έρωτας, όνομα ουσιαστικόν, πολύ ουσιαστικόν,ενικού αριθμού,  γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού, γένους ανυπεράσπιστου. Πληθυντικός αριθμός οι ανυπεράσπιστοι έρωτες». Οι στίχοι της αγαπημένης Κικής Δημουλά ήρθαν στο νου μου επιστρέφοντας από το «Βέμπο» και μια «απαγορευμένη» έξοδο. Ο έρωτας,αυτός που «πρωταγωνιστεί» παντού και αφήνει έντονα τα σημάδια του είναι που «πρωταγωνιστεί» και στο νέο, εξαιρετικό έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου «Πριν το χάραμα». Στο ζηλευτό μελόδραμά τους ο έρωτας «σαρώνει» τα πάντα-όπως και στη ζωή. «Μεθά» και συνταράσσει-σεανεβάζει στα ουράνια και έπειτα σε ρίχνει στα τάρταρα…Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων-ένα έργο με αγάπη και με πάθος, με προδοσία και δάκρια, με γέλια και με ζεστά σεντόνια, με αναθερμάνσεις, με χαστούκια κυριολεκτικά και μεταφορικά.Οι λατρεμένοι μετρ της κωμωδίας έφτιαξαν ένα έξοχο μελόδραμα και το«έντυσαν» με τα καλύτερα λαϊκά τραγούδια που γράφηκαν για την αγάπη. Οι ήρωές τους είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη και τα λάθη τους και τα πληρώνουν ακριβά.

Ο3.50 «Αγάπες απελπισμένες» όπως τονίζουν οι ίδιοι για το έργο τους «και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!».Έξοχο κείμενο, με δεινότητα «κεντημένο» με σπουδαία τραγούδια. Και η σκηνοθετική δουλειά τους; Αξιοθαύμαστη και φτιαγμένη με μεράκι, προσοχή και στην πιο μικρή λεπτομέρεια-καμωμένη με ψυχή για αυτό και ακουμπά στην ψυχή. Στο αφαιρετικό σκηνικό κινούν τους τριάντα αξιόλογους καλλιτέχνες τους- ηθοποιούς και τραγουδιστές που φοράνε αληθινά εντυπωσιακά κοστούμια,οδηγώντας τους σε πολύ γερές σκηνές και σε ένα δυνατό αποτέλεσμα…

03.55 Οι εξαίρετοι τραγουδιστές-μεγάλες φωνές αυτής της Κατερίνας Κούκα, της Σοφίας Βόσσου του Στέλιου Διονυσίου-καταφέρνουν ευθύβολες υποκριτικές επιδόσεις και οι καλοί ηθοποιοί- Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Βάσω Λασκαράκη, Ορέστης Τζιόβας, Ευθύμης Ζησάκης-πέραν του ότι φτιάχνουν προσεγμένες ερμηνείες, αρέσουν πολύ και στο τραγούδι. Οι συγγραφείς-σκηνοθέτες τους έχουν «δέσει» με εντυπωσιακό τρόπο και όλοι τους έχουν γίνει μια ισχυρή και δυνατή «ομάδα».

04.00 Το ακαπέλα «Ξύπνα μικρό μου κι άκουσε» της Βόσσου με τάραξε,η γνησιότητα του Στέλιου Διονυσίου με κέρδισε,ηεσωτερικότητα της Κούκα με κέντρισε,το μπρίο του Μπουρδούμη δεν το’χει κανείς από τη γενιά του,την ακρίβεια του Τζιόβα δύσκολα την βρίσκεις. Λασκαράκη και Ζησάκης ανέρχονται δυναμικά.Μεγάλη έκπληξη της εν λόγω δουλειάς η Μπέτυ Μαγγίρα. Καλλονή από τις λίγες,με έντονη σκηνική παρουσία, με γερή φωνή και έξοχη κίνηση,σαγηνεύει το κοινό. Μα τι «μαγικά» κάνει αυτό το δίδυμο, πες μου!


04.30 Δεν θα κοιμηθώ ποτέ,το ξέρω…Αλλά να μην σου πω πως μαζί τους έχουν καλές στιγμές οι Ληδα Καπνα, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Γεράσιμος Σοφιανός, Χρήστος Ζαχαριάδης, ΣπύροςΚυριακος, Αντιγόνη Νακα, Ιούλιος Τζιάτας και Δημήτρης Λέκκος-το γερό, δυνατό ζεϊμπέκικό του, από τους δυνατούς «άσσους»τ ης παράστασης-.Να μην σου πω ότι κάθε φορά εντυπωσιάζομαι απ’τα θεϊκά κοστούμια της Σιούπη και ότι έχει «κεντήσει» και εδώ με ζηλευτό τρόπο;Να μην σου πω ότι ήμουν συγκινημένος βλέποντας ορδές έξω απ’τα ταμεία του «Βέμπο» που ήταν κλειστό και σκοτεινό τόσα χρόνια και πήρε και πάλι ζωή από τους αδελφούς Τάγαρη,που το φρόντισαν-ανακαίνισαν υπέροχα; Να τρέξεις στο «Βέμπο»,θα περάσεις εξαιρετικά!

16.20 Μετά από δύο ώρες γυμναστήριο και από άλλες δύο ώρες καφέδων με καλούς φίλους,έχω να σου καταθέσω ότι «τρέξω»την «Ατζέντα» γιατί είμαι νεκρός και είναι και Σάββατο. Πάρε ανάσα και πάμε λοιπόν. Αποκλειστικές πηγές μου λένε ότι ο «Κύκλος με την κιμωλία» θα ανέβει κανονικότατα όπως έχει προαναγγελθεί κι ότι διάφορα «σενάρια»που «έπαιξαν» ήταν μονάχα αρβύλες.Το…μενού του «Παλλάς» έχει μετά τον «Αγαπητικό» ,τη «Μελωδία», Mommix κι έπειτα «Κύκλο» πριν «σκάσει» τον Ιούνιο το «Syrtaki»… Μην τσιμπάς σε κουλαμάρες.Απλά θα γίνουν όλα με μέτρο και με…σφιγμένα τα λουριά! Ελήφθη;


16.50 ΚΟΥΙΖ Ποιος θεατρικός επιχειρηματίας έφυγε στο εξωτερικό, γιατί ήταν πολλά τα λεφτά Άρη; Ε, μην τα θες όλα μασημένα βρε παιδί μου.

17.00 Real News να πάρεις να τα μάθεις όλα. Το μενού μου έχει Ζωή-αποκαλυπτικότατη-Λάσκαρη να μιλά απο«Ωραία χρόνια»και απιστίες, μέχρι για πρωϊνάδικα,μεσημεριανά και την επιθυμία της να παίξει στο «Κάτω Παρτάλι»[!] μέχρι θέματα γερά αποκλειστικά από Κιμούλη μέχρι Κοκκινόπουλο, με λίγη από Μπάρμπα-Μαλένα. Μεγάλη γκάμα,ναι.


Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO