Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η Χ. Φ. ΣΤΕΛΝΕΙ E-MAIL ΣΤΟΝ ΖΟΥΡΝΕΤ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

Συντάσσω ένα μέιλ με προορισμό την Ισπανία. Ο Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ πρέπει να μάθει για τα συνεχή sold out, για τα εκκωφαντικά δημοσιεύματα, για τη Χρυσούλα και τη Θάλεια. Πρέπει να τα μάθει όλα. Ο Ε. είναι εντάξει, θα το μεταφράσει στα ισπανικά, στο άψε σβήσε. Εγώ τα 'χω ψιλοξεχάσει. Αλλά μήπως θα 'πρεπε να τα ξαναφρεσκάρω; Αν ξανακάτσει καμιά Μαδρίτη, να φορέσω το βλέμμα της διερμηνέα και να πάω κι εγώ. Πι χι..

 

Querido Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ,

Δεν πατήσαμε ούτε μία φορά το pause σ' αυτό τον χορό. Χορεύουν και οι δύο ασταμάτητα, από τότε που τελείωνε ο Σεπτέμβρης. Κατά καιρούς, δημοσιεύονται φωτογραφίες από την πλατεία, με τον κόσμο που στριμώχνεται αδιαμαρτύρητα για να τις δει και έπειτα να πάρει τις μορφές τους μαζί του. Προχθές, ένας οδηγός ταξί, στη Βασιλίσσσης Σοφίας, μου λέει "περίμενέ με δυο λεπτά, να ρωτήσω στο ταμείο του "Ιλίσια", αν υπάρχουν εισιτήρια". Χαμός, σου λέω. Πώς είναι εκείνο το επιφώνημα του χαμού; Ingenial; Καλά θυμάμαι;

Η Χρυσούλα Διαβάτη, η κοκκινομάλλα, έχει έναν τρόπο να σε κάνει να ξεχνάς το "Χρυσούλα" και για μια βδομάδα να μιλάς γι' αυτήν σαν να είναι η Καταλανή σου ηρωίδα και μόνο. Η Σεμίνα, στο άρθρο της, έκανε εύστοχο σχόλιο: «Φεύγοντας ξεχνάς το όνομά της. Έχει μείνει μόνο ο ρόλος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της». Ή να πέφτει το μάτι σου σε κόμικς και να λες "α, ο Ζουρνέτ έχει φτιάξει με τα χεράκια του μια ηρωίδα που κάνει συλλογή από τέτοια". Άλλο να στα γράφω και άλλο να τα ζεις, εδώ στον μικρό κόσμο, γύρω από την Ακρόπολη. Αν έχεις skype, θα 'ναι τέλειο ένα βράδυ -διακριτικά- να συνδεθούμε και να σου δείξουμε τι συμβαίνει για να πειστείς.

Πολλά πολλά besitos, ψυχή βαθιά και να γράφεις.

 

Chrysa Fotopoulou

 

 

* Η παράσταση "Δύο γυναίκες χορεύουν" σε σκηνοθεσία Τ. Ιορδανίδη, με τις Χ. Διαβάτη και Θ. Ματίκα ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO