Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 12/1/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

 

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...



1. Από τις πιο δύσκολες Δευτέρες και τις πιο "αεράτες". Έξω κρύο και αγέρας τρελός-σχολεία ανοίξαν πιο επίσημα από ποτέ, γραφεία φουλάρουν πλέον τις μηχανές- το από "Δευτέρα δίαιτα" σήμερα έχει την ονομαστική του γιορτή με τόσο που φάγαμε μέσα σε αυτές, και ο τελευταίος τεμπέλικα βαριεστημένος μάζεψε όλα τα στολίδια στο πατάρι.

2. Και πλέον σου ζητάνε να ψηφίσεις. Σου ζητάνε να ψωνίσεις (εκπτώσεις, γαρ, από σήμερα). Και λίγο πριν πάρεις το χαμόγελο και την ανεκτικότητα σου για οπλοστάσιο εβδομάδας, εδώ σου δίνουμε μικρές διεξόδους απόδρασης, μέσα από το θέατρο.

3. Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το "Συνέβη και του Χρόνου". Το έργο του Άλαν Έικμπορν, με το Χρίστο Στυλιανού, τη Κλειώ Δανάη Οθωναίου, το Γιώργο Μαυρογένη, τη Γιολάντα Μπαλαούρα, τη Λουκία Βασιλείου και το Κωνσταντίνο Χατζησάββα. Ψυχογραφία ζευγαριών, σε τρεις κουζίνες, με κλίμα Χριστουγέννων. Για όσους δεν θέλουν να τα αποχωριστούν.....

4. Μια σπουδαία εμπειρία ετοιμάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ξεκινά το ταξίδι της, από αυτή τη Πέμπτη. "Η Αυτοκρατορία" του Γιώργου Βέλτσου σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Διαφορετικές μέρες και ώρες από ότι ξέρουμε, σε ένα έργο που θέτει το θέατρο σε μια άλλη διάσταση. Αναμένω με τεράστιο ενδιαφέρον....

5. "Ο Επαγγελματίας" έχει απόψε πρεμιέρα στο θέατρο ΣΟΦΟΥΛΗ της Θεσσαλονίκης. Το έργο του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη, με τον ίδιο, τον Ηλία Παπαδόπουλο, τη Κάτια Παπαϊωάννου, την Έλενα Ζήκου και τον Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη.

6. Πρόβες ξεκίνησαν στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, έτσι ώστε το έργο "ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" να παρουσιαστεί στις 9 Φλεβάρη. Το έργο του Γιάννη Καραμπέλκου, με το Νίκο Τσολερίδη και την Τίνα Λεονωρά. Νέα παιδιά προσπαθούν....

7. Πρόβες και για το "Ποιος τη ζωή μου" που ξεκινά στο Badminton στις 23 Γενάρη για λίγες παραστάσεις και θα παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 12 Φλεβάρη. Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Το μεγαλείο της Ελλάδας.

8. "Τα παπούτσια του Βαρύτονου" του Δημήτρη Μπασλάμ, με το Γιώργο Νικόπουλο και το Δημήτρη Πολίτη, σε χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου, επανέρχονται μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν, για τρεις μόνο παραστάσεις στο Black BOX Θεσσαλονίκης. Τρίτη 13, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Γενάρη, μια άλλη θεατρική πρόταση με άρωμα...Χαρίτονου Φουξ.

9. Στην Αθήνα, εξαιρετικά επιτυχημένα ξεκίνησε το "Ήρθες και θα μείνεις" στο ΙΛΙΣΙΑ με το Γρηγόρη Βαλτινό και τη Ζέτα Μακρυπούλια. Μια παράσταση απίστευτης χημείας των δύο πρωταγωνιστών, με γέλιο και "χαριτωμενάδα". Φως στο σκοτάδι μας....

10. Ξαναδιάβασα το "Πεθαμένο Λικέρ" του Γιάννη Ξανθούλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Μπήκα στο σπίτι της Κυψέλης, της δεκαετίας του '50 και απόλαυσα τις ιστορίες των διδύμων και της Ραλλού. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO