Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

OI OPERA CHAOTIQUE ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ONLYTHEATER

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Oι Opera Chaotique

 

Oι Opera Chaotique με αφορμή τη σημερινή τους εμφάνιση στο Faust γράφουν για την ιστορία και την πορεία τους με το ιδιαίτερο χιούμορ τους που χαρακτηρίζει και τις παραστάσεις τους. Με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εντελώς πρωτότυπο θέαμα που κέρδισε το κοινό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γεμάτο σκοτεινές ιστορίες και πειραγμένες διασκευές.

 

Οι Opera Chaotique είναι οι αλχημιστές του σορεαλιστικού καμπαρέ. Είμαστε δηλαδή, γιατί εμείς γράφουμε το κείμενο. Αλλά έχει γούστο να γράφει κανείς για τον εαυτό του σαν να μιλάει για άλλον.

Οι Tenorman ( Γιώργος Τζιουβάρας) και Voodoo Drummer (Χρήστος Κουτσογιάννης) γνωρίστηκαν το 1733 στην Αυλή του Αυτοκράτορα της Κίνας, όταν μελετούσαν την Κινέζικη όπερα. Υπήρξαν κάποια προβλήματα με την κόρη του Αυτοκράτορα και τον Tenorman όμως και αναγκάστηκαν να φύγουν κρυφά από τη χώρα.

Τo 2011 δημιουργήσαμε μαζί τους Opera Chaotique, ένα πρωτότυπο καθώς θέλαμε να πιστεύουμε. show που αναμιγνύει το χιούμορ με σκοτεινές ιστορίες, δική μας μουσική, μίξεις και περιαγμένες διασκευές από την όπερα και την τζαζ, πανκ κι αφρικάνικα, μιούζικαλ, καμπαρέ, ροκ και ποπ και οτι μπορεί κάποιος να φανταστεί, με σουρεαλιστικές ιστορίες στις οποίες περιλαμβάνουμε αγαπημένους μας ήρωες, όπως τον Δον Ζουάν, τον Μαρκήσιο ντε Σαντ και το Φάντασμα της Όπερας.

Φέτος παρουσιάζουμε το νέο μας show πάνω στη ζωή του Bukowski αφού κυκλοφορήσαμε το δευτερο μας album στο οποίο μελοποιούμε ποιήματα του. 

Είμαστε χαρούμενοι γιατί σε 3,5 χρόνια έχουμε συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Tiger Lillies, Nouvelle Vague, Louisiana Red και άλλους , έχουμε παίξει σε σημαντικά θέατρα και κλαμπ σε 13 χώρες της Ευρώπης, κάνουμε αυτό που αγαπάμε χωρίς να έχουμε καλλιτεχνικούς ενδοιασμούς.

Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε για πάντα αυτό που μας εμπνέει, να ταξιδεύουμε, να κάνουμε τον κόσμο να γελάει.

Σας συμβουλεύουμε κορίτσια να βγείτε φωτογραφία με τον Voodoo Drummer, γιατί κάποτε μπορεί να είναι σημαντικής αξίας. Μάλλον. Ίσως. Πιθανότατα όχι.

 

Eπόμενα live των Opera Chaotique:

19+26/01 + 2/02 - ΑΘΗΝΑ - Faust

29/01  - Θεσσ/νικη - Μαύρη Τρύπα

5/02 - 1/03- Τουρ στην Ιταλία

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO