Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

H TZOYΛΗ ΣΟΥΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η Τζούλη Σούμα

 

H Tζούλη Σούμα φέτος συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Αλέξανδρο Κοέν στο "Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" που παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο.  Η ίδια γνώρισε αυτό το περίεργο και χαρισματικό κορίτσι στην εφηβεία της:

"Πρωτοσυναντήθηκα με την Άννα σε ηλικία 13 ετών, στην ίδια ηλικία με εκείνη δηλαδή, όταν η μητέρα μου μου αγόρασε το βιβλίο. Εντυπωσιάστηκα, συγκινήθηκα με την ιστορία της και με την αφήγηση. Με συγκλόνισε. Έκανα τα πάντα ταινία στο μυαλό μου..Το διάβασα 2-3 φορες απανωτά. Την ίδια συγκίνηση ένιωσα όταν πριν από 2 χρόνια ταξίδεψα στο Άμστερνταμ και πήγα στην ''κρυφή σοφίτα'', στο μέρος όπου κρύβονταν οι 2 οικογένειες", μας διηγείται. "Προσπαθούσα να ανακαλύψω τι ταίριαζε με τις εικόνες που είχα στο μυαλό μου και τι ήταν η πραγματική κρυψώνα. Η συγκίνηση ήταν τεράστια, καθώς μαζί με μενα με δακρυσμένα μάτια βρισκόνταν μαζί άνθρωποι κάθε ηλικίας απ' όλα τα μέρη του κόσμου σαν ένα σιωπηλό προσκύνημα..."

Η Άννα Φρανκ είχε μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα της, όπως και σε τόσα άλλα παιδιά που διάβασαν το πόνημα αυτού του κοριτσιού που ήθελε τόσο πολύ να γίνει συγγραφέας. "Όταν μου προτάθηκε να ερμηνεύσω την Πετρονέλλα Βαν Ντααν, τη μητέρα της οικογένειας με την οποία κρύφτηκε η οικογένεια των Φρανκ η χαρά, ο ενθουσιαμός και η συγκίνηση  συναγωνίζονταν μέσα μου", μας αποκαλύπτει η Τζούλη που προσεγγίζει το ρόλο αυτής της γυναίκας με χιούμορ και ευαισθησία.

Είναι χαρούμενη για τη συνεργασία με τον Αλέξανδρο Κοέν που θα συνεχίστει και στην "Επισκέψη της γηραιάς κυρίας" του Ντύρενματ που ετοιμάζεται για το θέατρο Ιλίσια με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου στον κεντρικό ρόλο. Τον εκτιμάει ως σκηνοθέτη, θεωρεί ότι έχει πολλά να προσφέρει στο θέατρο και τον ευχαριστεί για την ευκαιρία που της έδωσε να "ζήσει"  όλα όσα ως παιδί έπλασε στο μυαλό της.

"Η παράστασή μας έχει αληθεια κι ένα αόρατο νήμα που συνδέει το τότε με το τώρα. Πολλά άλλαξαν και πολλά δυστυχώς παρέμειναν ίδια. Ευχαριστώ θερμά τον Αλέξανδρο Κοέν και τη Βάσια Παναγοπούλου που μου έδωσαν την ευκαιρία να βιώνω καθημερινά σκηνές από την ''ταινία'' που είχα ως παιδί στο μυαλό μου. Ας κρατήσουμε και ας πορευτούμε με τη φράση της Άννας πως ''όλοι οι άνθρωποι έχουν καλοσύνη στο βάθος της ψυχής τους..."

 

Α.Κ

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO