Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 26/1/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

O Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

 

O Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

1. Η περιβόητη επόμενη μέρα ήρθε! Εμείς ξέρουμε να μιλάμε για Τέχνη, και με αυτή θα ασχοληθούμε και σήμερα! Στου πολιτισμού τα ωραία....

2. Από 28 Γενάρη ξεκινά στο θέατρο Badminton, η μουσική θεατρική παράσταση "Ποιος τη ζωή μου". Έως τις 8 Φλεβάρη, καθότι συνέχεια θα έχει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για τη παράσταση του Θέμη Μουμουλίδη. 12 έως 16 Φεβρουαρίου θα βρεθεί Θεσσαλονίκη, με τον Άρη Λεμπεσόπουλο, τη Πέμυ Ζούνη, το Νίκο Αρβανίτη, τη Μαριάννα Πολυχρονίδου, το Χρήστο Πλαίνη, τον Αδάμ Τσαρούχη, το Γιώργο Νούσια, το Κωνσταντίνο Φαμη και ένα πλήθος ηθοποιών στο θίασο. Μαζί τους, ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Άννα Λινάρδου και ο Γιάννης Μαθές.

3. Από αυτή τη Παρασκευή και για λίγες παραστάσεις, ο Δάνης Κατρανίδης με τη Παναγιώτα Βλαντή, παρουσιάζουν τις "Σκηνές από ένα γάμο" του Μπέργκμαν, στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ της Θεσσαλονίκης. Σκηνοθετεί ο ταλαντούχος Ένκε Φεζολάρι. Μια παράσταση που για δύο σεζόν παρουσιάστηκε στο ΠΟΛΗ Θέατρο της Αθήνας, ξεκινά το ταξίδι της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

4. Συνεχίζονται οι παραστάσεις της "Αυτοκρατορίας" του Γεωργίου Βέλτσου, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και μουσική (εξαιρετική) Δημοσθένη Γρίβα. Μια παράσταση-εμπειρία. Ένα δρώμενο που κάθε μεσημέρι είναι η τυχερή η Θεσσαλονίκη να το ζει. Ο Γιώργος Κολοβός, ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ο Μιχάλης Σιώνας, και η Μαρίνα Χατζηιωάννου ξεχωρίζουν. Στο φουαγιέ του κτηρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

5. Εξαιρετικά πηγαίνουν οι παραστάσεις του "Με δύναμη από τη Κηφισιά", με τη Μαρία Τσιμά, τη Λαμπρινή Αγγελίδου, την Αθηνά Συκιώτη και τη Λίλα Βλαχοπούλου. Στο νέο υπερώο, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, απέναντι από το Λευκό Πύργο. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Ρήγας.

6. "Δύο γυναίκες εξακολουθούν να χορεύουν" στο ΙΛΙΣΙΑ-Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τη Θάλεια Ματίκα, με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά.

7. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για λίγες εβδομάδες ακόμα φιλοξενεί τα "Κόκκινα Φανάρια-Παράνομα Φιλιά" σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, την Ελισάβετ Μουτάφη και πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών.

8. Εξαιρετικά επιτυχημένα πηγαίνουν και οι ανανεωμένες "Φόνισσες της Παπαδιαμαντή". Για δεύτερη χειμερινή σεζόν και τρίτη μαζί με τη καλοκαιρινή περιοδεία, στο θέατρο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131, ο Αλέξανδρος Ρήγας με το Δημήτρη Αποστόλου, κερδίζουν το χειροκρότημα με τις ηρωίδες τους, από σκηνής.

9. Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει στο ΠΑΛΛΑΣ στην Αθήνα, "Η Μελωδία της Ευτυχίας" με τη Νάντια Κοντογεώργη, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Αργύρη Αγγέλου και πολυπληθή θίασο. Κάτι πήρε το αυτί μου, ότι ετοιμάζουν βαλίτσες και για Θεσσαλονίκη....

10. Σωκράτης Μάλαμας και Νατάσσα Μποφίλιου. Οδυσσέας Ιωάννου και Θέμης Καραμουρατίδης. "Πρώτες Λέξεις" ο τίτλος του cd που κυκλοφορεί εδώ και ενάμιση μήνα και είναι η πρόταση για μια εβδομάδα μπολιασμένη με μελωδία και "ταξιδιάρικη" χροιά.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO