Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΧΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η Κατερίνα Λέχου

 

 Για την Κατερίνα Λέχου η σκηνή λίγο πριν βγει ως επαγγελματίας ηθοποιός για πρώτη φορά στο θέατρο είχε τις διαστάσεις μαύρης τρύπας.  Και παρά το άγχος και την αγωνία της βρήκε το θάρρος και τη δυνάμη να πετάξει πάνω από αυτή. Έκτοτε ήξερε ότι εκεί ανήκει και συνεχίζει ακάθεκτα 28 χρόνια τώρα.

 

Η πρώτη μου φορά στο θέατρο ως επαγγελματίας ηθοποιός ήταν τη σεζόν  1987 – 88. Μόλις είχα τελειώσει τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και ο Γιώργος Λαζάνης με είχε πάρει για το « Πάρκο» του Μπότο Στράους που θα παιζόταν  στη Φρυνίχου, μια σύγχρονή εκδοχή του «Ονείρου θερινής Νυχτός» του Σαίξπηρ. Εγώ έπαιζα την Ελένη, είχα μεγάλο ρόλο… δυστυχώς.

Οι λέξεις «αγωνία» και «άγχος» δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που ένιωθα.  Είχα την αίσθηση ότι θα με ρουφήξει μια μαύρη τρύπα μόλις εμφανιστώ στη σκηνή. Την τελευταία στιγμή πριν βγω, είπα στον εαυτό μου ότι αν σε «ρουφήξει αυτή η τρύπα θα εξαφανιστείς», πράγμα που δεν ήθελα καθόλου και ξαφνικά μια δύναμη, πραγματική δύναμη, με έσπρωξε  να κάνω, έστω και μηχανικά. αυτά που έπρεπε.   Τηρούμενων των συνθηκών καλά πήγαν τα πράγματα, μιας και το θέμα μου να μη λιποθυμήσω.

Τότε κατάλαβα ότι αυτή η δύναμη που με κινητοποίησε είναι μεγαλύτερη από το άγχος και ότι μπορώ να το αντέξω, γιατί περί αυτού πρόκειται: Να μπορείς να αντέχεις να βρίσκεσαι στη σκηνή. Αν μπορείς να υπάρξεις, να  σταθείς στη σκηνή, είναι και δείγμα ότι εκεί ανήκεις.  Αυτό το αίσθημα της αγωνίας βέβαια δε με έχει εγκαταλείψει ακόμα, μετά από 28 χρόνια, απλώς έχει μετριαστεί…  

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO