Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ & ΜΟΘΩΝΑΙΟΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ONLYTHEATER.GR ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΑΜΟ"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Μία σπουδή για τον έρωτα και το θάνατο. Αυτό είναι ο

 

Μία σπουδή για τον έρωτα και το θάνατο. Αυτό είναι ο "Ματωμένος γάμος" του Λόρκα. Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από τη Λένα Παπαληγούρα και τον Δημήτρη Μοθωναίο, λίγα λεπτά μετά το τέλος της παράστασης, στο θέατρο "Αποθήκη". Ένα μήνα και κάτι από την πρεμιέρα..και μιλάμε για ζωντάνια και τύχη.

 

Δεν είναι αυτονόητο, αν και θα' πρεπε, να ξεκινάς κάθε μέρα με κέφι για να πας στο θέατρο.
Δεν είναι αυτονόητο, αν και θα' πρεπε, να χαίρεσαι που θα συναντήσεις τους συναδέλφους σου.
Δεν είναι αυτονόητο, αν και θα' πρεπε, να κάνεις κάθε απόγευμα αστεία με τους εργαζόμενους του θεάτρου και να τους ρωτάς κάθε βράδυ πώς τους φάνηκε η παράσταση.

Δεν είναι αυτονόητο, αν και θα' πρεπε, το Σάββατο να καταφθάνουν όλοι με κουλούρια και γλυκά και να οργανώνεται πίκ-νικ για το διάλειμμα, ανάμεσα στη διπλή.
Δεν είναι αυτονόητο, αν και θα' πρεπε, να έχεις την παράσταση στο νου σου όλη τη μέρα και να έχεις κάθε βράδυ την ίδια αγωνία να ξανα-ανακαλύψεις το ρόλο σου και να τροφοδοτήσεις τον εαυτό σου με νέες ιδέες και σκέψεις.

Κι όμως όλα αυτά, αυτονόητα ή μη, στο "Ματωμένο γάμο" συμβαίνουν.

Θες γιατί είναι υπέροχο το έργο, θες γιατί ο Κακλέας επιδίωξε να διατηρεί η παράσταση τη ζωντάνιά της, θες γιατί είμαστε ωραία ομάδα, όλοι εμείς νιώθουμε τυχεροί που είμαστε εκεί.


Μετά από όλα αυτά...το γιατί δεν είναι αυτονόητο;


Λένα - Δημήτρης

 

30 Γενάρη 2015

 

Χ. Φ.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO