Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ "ΔΗΘΕΝ". ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΔΗΘΕΝ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

 

Ναι ναι... έχουμε και σκηνοθέτες - παραχαράκτες. Που μας κάνουν να αισθανόμαστε αμήχανα, την ώρα που θα 'πρεπε να μας συγκινούν.

Στις προσωπικές μου προθέσεις, επίκεντρο είναι η συγκίνηση. Αναζητώ ηθοποιούς, λόγια, πλοκή και ρυθμό, να με μετατοπίσουν. Κάπου πιο μακριά απ' την πραγματικότητα, λίγο πιο βαθιά ή κάπως καλύτερα.
Αναζητώ έναν σκηνοθέτη αόρατο Θεό.

Εδώ και καιρό, οι σκηνοθετισμοί, έχουν βρεθεί στο προσκήνιο, σε βάρος της φόρτισης που, προσωπικά, αναμένω και ενός ειλικρινούς συσχετισμού, με το κείμενο που επιλέγεται.
Το «εύρημα», έχει αναδειχθεί σε μόδα-μάστιγα των σκηνών. Υποψιάζομαι πως πρόκειται για μεθόδευση, ώστε να πρωταγωνιστεί ο σκηνοθέτης.

Η ένταξη ενός προσποιητού στοιχείου (που παρουσιάζεται ως άμεσα συνδεδεμένο με δραματουργία και σκηνικές συνθήκες) ούτε κάποια κρυφή πτυχή του νοήματος αναδεικνύει, ούτε συγκινεί. Αντίθετα, χάνει πόντους, λόγω έλλειψης πραγματικής υπόστασης και επιτηδευμένης ψευτιάς. Μου θυμίζει, η παράσταση, γυναίκα που ντύνεται με σύνολο, που της προτείνει ο fashion editor του περιοδικού, χωρίς να έχει εξετάσει το ενδεχόμενο, να μην ταιριάζει στο στυλ της. Μου θυμίζει, επίσης, ο σκηνοθέτης, εξυπνάκια με μεγαλόστομες ατάκες, αταίριαστες στο περιεχόμενο της συζήτησης, λέγοντάς τις, μάλιστα, λάθος.

Το lifestyle σκηνικό της δηθενιάς στο θέατρο, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του "δήθεν" στη δημόσια ζωή της χώρας, που οι παρόντες κανόνες της μόδας του, επιτάσσουν πονηριά και πρόκληση. Χωρίς ματιά στο παρελθόν, καλλιέργεια κι αλήθεια.
Σαν να είσαι στα 90s και ψωνίζεις με πιστωτική, κάμπριο. Αν και δεν το χρειάζεσαι, πρέπει να κάνεις κάτι, να σε προσέξουν.


Real news 17.5.2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO