Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

 

Οκτώβρης 2012. Το τηλέφωνο κτυπάει κι ακούω την φωνή του Κώστα Γάκη να μου λέει, «σε έχω επιλέξει για ένα έργο που σκέπτομαι εδώ και πολύ καιρό. Θέλω μαζί με ένα άλλο παιδί να ξεκινήσετε πρόβες για τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ παίζοντας κι όλους τους υπόλοιπους ρόλους του έργου», η καρδιά μου χτύπησε δυνατά κι όλο μου το σώμα φώναξε με χαρά ΝΑΙ!!!!.

Μετά την απέραντη χαρά στο άκουσμα αυτών των λέξεων ένα άγχος με κατέκλυσε. Πως θα μπορούσα άραγε να ζωντανέψω και να δικαιώσω εγώ τον εκρηκτικό Μερκούτιο, τον ειρηνοποιό Μπενβόλιο, τον αιμοβόρο γατόπαρδο Τυβάλδο, τον Πατέρα Λαυρέντιο, τον καλοθελητή Πάρη, τον ισχνό φαρμακοτρίφτη που πουλάει τον θάνατο, τον αγγελιοφόρο Βαλτάσαρ ακόμα και τον τελευταίο υπηρέτη που μοχθεί για ένα κομμάτι ψωμί, στο αρχοντικό των Καπουλέτων, αλλά πάνω από όλα την ηλιαχτίδα μου, την Ιουλιέτα;

Οι πρόβες ξεκίνησαν, το έργο στήθηκε και μέχρι σήμερα που το ζωντανεύουμε κάθε φορά στην σκηνή νιώθω ένα μεγάλο δέος. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες που ξυπνάνε μέσα από το σώμα μου, είναι σαν ένα δυνατό ηλεκτρικό ρεύμα που με διαπερνάει συνεχώς. Λες και οι ήρωες του έργου που ενσαρκώνω, βρίσκονται κάπου εκεί ψηλά και να μου δίνουν ώθηση. Σαν να με μαγεύουν με το ραβδάκι τους από την αυλή του Σαίξπηρ. Τώρα βέβαια δεν ξέρω ποια θα ήταν η άποψη του συγγραφέα αν με έβλεπε, εγώ όμως μέσα μου νιώθω μια μεγάλη δύναμη.

Ιούνιος 2015. Είμαι ευγνώμων για τους δύο αυτούς ανθρώπους που έχω διπλά μου. Για τον Κώστα, που μου χάρισε το φως του και μου έδωσε αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσω και τον Κωνσταντίνο που στάθηκε άξιος συνοδοιπόρος σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Όπως και στο έργο ο αριθμός 2 με συντροφεύει, έτσι και αυτοί οι δυο άνθρωποι στέκονται δίπλα μου και όλοι μαζί παλεύουμε για τα όνειρα μας.
Ιούνιος 2015.Είμαι ευγνώμων που σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς εγώ είμαι εδώ και μαζί με τους συντρόφους μου, συμβάλλουμε με το λιθαράκι μας λίγο ακόμα σ αυτό που ονομάζουμε τέχνη του θεάτρου.
 

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO