Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠ' ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΑΞΟΦΩΝΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η Μαριέττα Σπηλιοπούλου ακούει το ουρλιαχτό μου και μου στέλνει το παρακάτω κείμενο.

 

Η εταιρία LibARTe παρουσιάζει από τις 9 Νοεμβρίου 2014 στο θέατρο Νέου Κόσμου το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών "Ο Πέτρος και ο Λύκος" του Sergei Prokovief με τη συνοδεία σαξοφώνων. "Ο Πέτρος και ο Λύκος" έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, με σπουδαίους αφηγητές-τραγουδοποιούς, όπως ο Ζακ Μπρελ, ο Ντέιβιντ Μπάουι  αλλά και σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Πήτερ Ουστίνωφ, ο Ζεράρ Φιλίπ και στην Ελλάδα από τον Δημ. Χόρν και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ντέιβιντ Μπάουι!!!!! Ουρλιάζω! Η Μαριέττα Σπηλιοπούλου ακούει το ουρλιαχτό μου και μου στέλνει το παρακάτω κείμενο.

 

«Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ έχει καταγραφεί πια στην κοινή συνείδηση ως ένα από τα διασημότερα μουσικά παραμύθια όλων των εποχών. Γράφτηκε από τον συνθέτη τη δεκαετία του 1930, αλλά αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα κυριότερα σημεία αναφοράς και μουσικής εκπαίδευσης για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Η τόσο αναγνωρίσιμη και αγαπημένη μουσική του είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Για πρώτη φορά στην Ελλαδα παρουσιάζεται σε μεταγραφή για κουαρτέτο σαξοφώνων. Μια ομάδα περφόρμερ επί σκηνής αναλαμβάνει «το ταξίδι» και η παράσταση σπάει την κλασική φόρμα της εκτέλεσης από ορχήστρα με την συνοδεία αφήγησης, όπως έχουμε συνηθίσει στις διάφορετικές εκδοχές του ανά τον κόσμο.

Στην καινούρια του εκδοχή, στο θέατρο του Νέου Κόσμου, η ιστορία διασκευάζεται και μεταφέρεται σε ένα μικρό τσίρκο, στην άκρη του δάσους, εκεί όπου μεγαλώνει ο Πέτρος με τον παππού του, τον φημισμένο μάγο Πρόσπερο και τα αγαπημένα τους ζώα που μιλούν, τραγουδούν, κάνουν καριέρα στο τσίρκο. Ένα παιχνίδι με ήχους, λέξεις, μουσική, χρώματα που στόχο έχει να διεγείρει την παιδική φαντασία.

Ένα μαγικό δάσος, που τις νύχτες ακούγεται μουσική, μα κανείς δεν ξέρει από πού ακριβώς έρχεται και τι συμβαίνει εκεί μέσα. Θα το ανακαλύψει ο Πέτρος και τίποτα απ' ό,τι ξέραμε γι' αυτό το παραμύθι δε θα είναι πια το ίδιο..


Αφήγηση-Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μαριέττα Σπηλιοπούλου

Kουαρτέτο σαξοφώνων : Guido De Flaviis (soprano sax), Διονύσης Ρούσσος (alto sax), Ilias Samsonov (tenor sax), Sam Marlieri (baritone sax)

Επιμέλεια μουσικής διασκευής: Ευαγγελία Μαυρίδου

Σκηνικά- Φωτισμοί- Ενδυματολογική επιμέλεια: Μιχάλης Αγγελίδης

Επιμέλεια μεταγραφής: Μάνος Βεντούρας

Μουσική επιμέλεια : Guido De Flaviis

 

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO