Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Οι δραματικές σχολές στην Ελλάδα είναι πάρα πολλές, αν σκεφτείς το ποσοστό της ανεργίας στους ηθοποιούς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε στέκεται εμπόδιο στα σχέδια των ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο. Πολλοί απ' αυτούς εργάζονται και σε δραματικές σχολές και κάθε φθινοπωρινή περίοδο πιστεύουν ότι αυτό που θα αρχίσει θα είναι χίλιες φορές καλύτερο απ' αυτό που τελείωσε.

 

Οι δραματικές σχολές στην Ελλάδα είναι πάρα πολλές, αν σκεφτείς το ποσοστό της ανεργίας στους ηθοποιούς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε στέκεται εμπόδιο στα σχέδια των ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο. Πολλοί απ' αυτούς εργάζονται και σε δραματικές σχολές και κάθε φθινοπωρινή περίοδο πιστεύουν ότι αυτό που θα αρχίσει θα είναι χίλιες φορές καλύτερο απ' αυτό που τελείωσε.

Όπως σημειώνει, χαρακτηριστικά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Δραματικής Σχολής Ίασμος, Αλέξανδρος Κοέν: "Κάθε χρόνο, η πρώτη μέρα έχει την έξαψη και την αμηχανία που οφείλει να έχει κάθε ξεκίνημα. Κάθε χρονιά θα είναι η καλύτερη απ’ όλες. Οι σπουδαστές ονειρεύονται ρόλους, οι καθηγητές ενδιαφέροντα project και οι γείτονες της Σχολής τη μέρα που θα ηχομονωθούν οι τάξεις. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα ξεκινήσει με ποίηση, η Λυδία Κονιόρδου με αρχαία ελληνική τραγωδία, η Μαρία Πρωτόπαππα θ’ ασχοληθεί με το «Μοιρολόγι της φώκιας», η Στεφανία Γουλιώτη με μεθοδολογία, η Άννα Μάσχα με τον Βυζυηνό, η Τάνια Τρύπη με το μιούζικαλ, ο Γιάννης Μετζικώφ με «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», εγώ με τις «Εκκλησιάζουσες»… κι άλλα, κι άλλα πολλά… σχέδια, έργα, ασκήσεις, καθηγητές… μια ανεπανάληπτη στιγμή συναισθηματικής φόρτισης, ένας ωραίος φωτισμός, μια έντονη μουσική, μια φλύαρη παύση…
Kάθε χρόνο ανυπομονώ για τη στιγμή που θ’ αρχίσουν τα μαθήματα· και ειδικά φέτος έχω ένα λόγο (και μια ευθύνη) παραπάνω! Καλή αρχή, λοιπόν – σε όλους"!

Ή ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης "Νέο ελληνικό θεατρο", Γιώργος Αρμένης: "Πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα για να γίνουν θαύματα", έλεγε ο δάσκαλος μου Κάρολος Κουν. Ένα θαύμα που θα έρθει μέσα από το πάθος και την αλήθεια για την τέχνη μας. Χρειαζόμαστε πίστη, θάρρος και ένα συνεχή αγώνα για το καλύτερο! Μόνο μέσα από την πίστη θα κρατήσουμε το θέατρο ζωντανό, ανοιχτό και ελεύθερο. Μαζί σας θα δοκιμάζονται και θα συγκρούονται παλιές και νέες δυνάμεις στην υποκριτική, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μουσική, και συγγραφή.Γι' αυτό, το πρώτο μέλημα του Ν.Ε.Θ. ήταν η δημιουργία σχολής. Μια σχολή απαλλαγμένη, από στρας, χρυσόσκονη, και κούφιες υποσχέσεις που οδηγούν σε ουρές ανεργίας. Πλουτίζοντας, οι καπάτσοι, εις βάρος των παιδιών. Εμείς θέλουμε μια σχολή ουσίας, ήθους και θεατρικής Μαγείας. Μια σχολή που πάνω απ'όλα θα σέβεται τον εαυτό της, για να μπορεί να επιβάλλει αυστηρά κριτήρια, τέτοια, που θα της επιτρέψουν να βγάλει στο επάγγελμα άξιους καλλιτέχνες, που θα τιμήσουν το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

 

Κρατάω το "Πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα για να γίνουν θαύματα" και εύχομαι τα καλύτερα.

 

Χ. Φ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO