Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

M. ΡΙΖΟΥ: "ΙΣΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ"

Written by OnlyTheater. Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μαρίζα Ρίζου

 

Η Μαρίζα Ρίζου φέτος γράφει μουσική για το «Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες», ένα πρώιμο και αυτοβιογραφικό έργο του Φασμπίντερ, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πανάδη στη Baumstrasse. Ένα έργο που μιλάει για την πιο απλή και την πιο σύνθετη ιστορία του κόσμου: δύο άνθρωποι που γνωρίζονται, ερωτεύονται και χωρίζουν.

 Ποιο είναι το βασικό θέμα του έργου του Φασμπίντερ;

Εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι.

 Γιατί αυτός ό έρωτας των δυο πρωταγωνιστών εξελίσσεται τόσο τραγικά; 

Γιατί ίσως όλοι οι μεγάλοι έρωτες εξελίσσονται τραγικά. Απ΄ την άλλη μπορεί αυτό να είναι απλώς μια καλλιτεχνική διαστροφή και να υπάρχουν έρωτες που εξελίσσονται και αρμονικά. Στην πραγματικότητα, δεν έχω ιδέα.

Πώς εμπνευστήκατε τη μουσική;

Ο Μιχάλης (Πανάδης)  μού έδωσε εξαιρετικές οδηγίες σε σχέση με το τι σκέφτεται και τι ζητάει. Διαβάζοντας το έργο, βλέποντας φωτογραφίες, παρακολουθώντας πρόβες και κατανοώντας την εξαιρετική αισθητική του σκηνοθέτη, έφτιαξα τη μουσική για την παράσταση.

Λέει ο Μπανταλαμέντι ότι καλή μουσική για  ένα έργο είναι αυτή που δεν ακούγεται... 

Εξαρτάται από τις ανάγκες του έργου. Αυτό γνωρίζω ότι ισχύει τις περισσότερες φορές στη διαφήμιση. Στο θέατρο η μουσική μάλλον συμπληρώνει το έργο και σίγουρα το εξυπηρετεί. Το αδειάζει ή το γεμίζει ανάλογα με τις ανάγκες, οπότε βρίσκω την κάθε περίπτωση διαφορετική.

Ποια η διαφορά του να γράφει κανείς μουσική γενικά και να γράφει μουσική για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, όπως μια παράσταση;

Τεράστια. Και οι δύο διαδικασίες όμως είναι εξίσου ενδιαφέρουσες και γοητευτικές η καθεμία με τον τρόπο της.

Τι άλλο ετοιμάζετε;

Live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα πάλι  το Μάιο στο Passport. Κι έρχεται single για τον δεύτερο δίσκο μέσα στον Απρίλιο και ολόκληρος ο δίσκος  το Σεπτέμβρη του 2015.

Ένα μεγάλο σας όνειρο;

Δεν έχω ένα μεγάλο όνειρο. Έχω πολλά μικρά. 

Σας ευχαριστώ.

Κι εγώ.

Α.Κ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2016

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO