Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΑΘΗΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ "ALEXANDER THE GREAT"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Αλέξανδρος του Φιλίππου Β' και της Ολυμπιάδας, γεννήθηκε τον μήνα Ιούλιο του 356 π. Χ. Άρα, ή Καρκίνος ή Λέων στο ζώδιο, θα λέγαμε το 2015, κάνοντας πλάκα.

 

Ο Αλέξανδρος του Φιλίππου Β' και της Ολυμπιάδας, γεννήθηκε τον μήνα Ιούλιο του 356 π. Χ. Άρα, ή Καρκίνος ή Λέων στο ζώδιο, θα λέγαμε το 2015, κάνοντας πλάκα. Πρέπει να ήταν κούκλος. Αυτό προδίδουν τα μάρμαρα και οι ζωγραφιές. Μαλλί ξανθό και πλούσιο. Το ένα του μάτι γαλανό και το άλλο καφέ (σπάνιο στους ανθρώπους το φαινόμενο της ετεροχρωμίας). Επειδή το κομμάτι της προσωπικότητάς του, με τα καλά και τα στραβά, σπάνια θίγεται, στο Κ.Θ.Β.Ε. αποφάσισαν, καιρό τώρα, να στήσουν μια ροκ όπερα, με τίτλο "Alexander the Great".

Την αρχή την τοποθέτησαν στη Σαμοθράκη, εκεί που οι γονείς του Αλέξανδρου έπαθαν το πατατράκ του έρωτα και το τέλος στην Βαβυλώνα, στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα Β', όπου και πέθανε, στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία ακριβώς 32 ετών και 11 μηνών. Τι τύπος ήταν; Θύμωνε; Ήταν μόνιμα πράος και γλυκομίλητος; Πώς κουλάντριζε τόσους στρατιώτες; Ήταν άκαμπτος στρατηλάτης ή μπορούσε να αφεθεί, ανά πάσα στιγμή, στη δίνη ενός εξαίσιου έρωτα;

Αυτόν τον Αλέξανδρο έχει στο προσκήνιο η συγκεκριμένη ροκ όπερα. Ποια ήταν η φωνή του, η διάθεσή του καθώς αλώνιζε τον Γρανικό, την Περσέπολη, την Καρμανία, τον Περσικό Κόλπο.

 

Όπως σημειώνει ο δημιουργός της παράστασης, Κώστας Αθυρίδης «Η ιστορία αρχίζει στη Σαμοθράκη, έναν χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των Καβειρίων Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάς και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα, 34 χρόνια αργότερα. Ποιος, όμως, ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων; Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του; Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στη μαγεία, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Αλέξανδρου».

 

Σε μια παλιότερη συζήτηση που είχα με τον Γιάννη Μετζικώφ, πήρα μια από τις πιο εύστοχες παρατηρήσεις: «Για μένα είναι μια μουσική παράσταση που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, γεμάτη χορό και τραγούδι, μια ανάλαφρη εκδοχή μιας εξαιρετικά αιματηρής εκστρατείας που δεν έχει ασφαλώς σκοπό να σε διδάξει ιστορία, άλλα σου εξασφαλίσει θέαμα και ευφρόσυνη ατμόσφαιρα για δυο ώρες, με πρωταγωνιστή τον λατρεμένο Μακεδόνα Βασιλιά, πανέμορφο και ξανθό, ανάμεσα σε ήρωες και καλλονές.»

 

*Η ροκ όπερα "Alexander the Great" θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής, το διάστημα από 27/02/2015 έως 01/03/2015.

 

Διαβάστε επίσης:

-O Alexander the Great μας κατέκτησε (είδαμε τις τελευταίες πρόβες του)
-"Alexander the Great". Το κοινό αγκαλιάζει τη μεγάλη παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε.
-Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα παρασκήνια του "Alexander the Great"
-Η Ροκ Όπερα "Alexander the Great" σημαίνει εξωστρέφεια, καινοτομία, πρωτοπορία
-Ισχυρή εκκίνηση για τον "Alexander the Great". Του Β. Μπουζιώτη
-Ο Μέγας Αλέξανδρος αποκαλύπτεται στην Σταυρούλα Κεντιέ
-Δ. Τικτόπουλος: "Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ροκ"

 

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO